Waterjuffers is een ruim opgezet woongebied in Wilgenrijk

Het plan Waterjuffers

Wilgenrijk werkt samen met de Midden-Delfland Vereniging; een streekvereniging die zich sterk maakt voor een blijvend groen en open Midden-Delfland. Samen zetten beide organisaties zich in voor het behouden en versterken van dit unieke groene landschap en het stimuleren en faciliteren van “groen” ondernemerschap.

Waterjuffers wordt in het groene, waterrijke deel van Wilgenrijk ontwikkeld. Een ruim opgezet nieuwbouwproject met een grote diversiteit aan typen huizen voor verschillende gezinssamenstellingen, woonwensen en leefstijlen. Het plan is ontworpen door Van Egmond architecten en landschapsbureau Starling Structures in samenwerking met WDevelop vastgoed ontwikkeling. Hier creëren we een nieuwe woonwereld met waterpret voor de deur en de natuur rondom je huis. 

Wilgenrijk

Previous slide
Next slide

Landelijke omgeving

Eén buurt met
eigen signatuur

Gekozen is voor een mix van de architectuurstijlen ‘Hollands Classistisch’, ‘Fin de Siècle’ en de ‘Maassluise School’. Door toepassing van de juiste materialisatie, kleurstellingen en details is Waterjuffers straks één buurt met een eigen signatuur. Het voelt alsof het er al jaren is, door volwassen groen en zorgvuldige keuzes bij de inrichting van de buitenruimte.

Welk type huis past bij jouw woonwensen?

In dit plan komen ruime gezinshuizen waarbij je kunt kiezen tussen twee breedtematen. Beukmaat van 5,4 meter of 5,7 meter. De Herenhuizen hebben een beukmaat van 5,7 meter. Type twee-onder-een-kaphuizen hebben een beukmaat van 6 meter en de Parkhuizen zijn maar liefst 6,3 meter breed. Opvallend ruime huizen met een fijne leefruimte, diepe achtertuin of terras, in basis ingedeeld met 3 tot 4 ruime slaapkamers, een grote badkamer en een separaat toilet. De Parkhuizen zijn vierlaagse huizen met op de begane grond de parkeerbox, een grote berging en een werkkamer. De woonkamer en keuken zijn ingedeeld op de 1e verdieping; de slaapkamers bevinden zich op de 2e en 3e verdieping.

De huizen zijn groot en naar ons idee optimaal ingedeeld. Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat jij dit net iets anders ziet. We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Er zullen straks verschillende meerwerk opties mogelijk zijn. Denk aan een uitbouw, een dakkapel, een inloopkast, enzovoort. Dat is zo fijn ook aan een nieuwbouw huis, als eerste eigenaar kun je meedenken over de indeling.

Waterjuffers in Wilgenrijk

Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. Dit zijn kaders voor huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. Op deze manier ontstaat er een geliefd woongebied waar iedereen wil wonen. Deze vogelvlucht is een impressie hoe Waterjuffers straks gerealiseerd zal worden.